Trancedans

ceremonie, sjamanisme, trancedans, dansexpressie, biodanza, blinddoek, bewustwording, dansritueel

Trancedans

Trancedans is een oud (sjamanistisch) dansritueel wat overal op de wereld werd en wordt gedaan om te helen, om energie te laten stromen, om inzichten te krijgen. 


Bij Trancedans maak je 'een reis naar binnen'. Je draagt daarbij een blinddoek, zodat je niet gestoord wordt door visuele afleidingen en je écht ten diepste naar binnen mag keren (zonder dat iemand je ziet). Doordat je een blinddoek draagt, ben je helemaal vrij je Eigen Beweging te maken en daardoor kun je helen, energie opwekken of afgeven, loslaten wat je niet meer dient, een wens in beweging zetten. 


Trance is een natuurlijke staat van ZIJN waarin onze mind diepgaand ontspant en we open staan om los te laten, inzichten te krijgen, je lichaam te voelen van binnenuit. Dat vraagt om diepgaande overgave, voorbij de controle. 


Veel mensen ervaren Trancedans als een prachtig ritueel om hun Levensenergie weer in beweging te zetten en daardoor weer in contact te komen met hun Essentie! Je kunt ervaren dat je los mag laten wat je niet meer dient en dat er ruimte ontstaat voor nieuwe mogelijkheden in jouw leven. Doordat je lichaam in beweging is en je hoofd stil, kun je inzichten krijgen over je leven, waar je nu staat en waar je naartoe wilt. 


We starten de avond met uitleg over de Trancedansavond, een meditatie en het neerzetten van onze intentie, waarna we onze blinddoeken opdoen en gaan dansen. Na het dansen sluiten we gezamenlijk de avond af.


Van januari t/m juni 2020 maken we met de Trancedans een reis door de chakra's. Elke maand zullen we één van de chakra's centraal stellen. Dit nemen we mee in onze meditatie vooraf en in de muziek van de Trancedans. Je kunt de hele cyclus komen of per losse avond.  


In het najaar van 2019 zijn er 3 'losse' Trancedansavonden: op zaterdag 14 september, vrijdag 1 november (Allerzielen) en vrijdag 30 december (Midwinter).


Praktisch info:

Een Trancedansavond duurt 2 - 2,5 uur.  


Locatie: Stichting Padma in Middelburg 


Data:  zaterdag 14 september / vrijdag 1 november (Allerzielen - zie agenda) / vrijdag 30 december (Midwinter - zie agenda)


Tijd: 19.30 - 21.30 uur.


Prijs:  17,50 euro per losse avond 

          90 euro voor de reeks van 6 avonden voor de Trancedanscyclus vanaf januari 2020.


Meld je aan