Trancedans

ceremonie, sjamanisme, trancedans, dansexpressie, biodanza, blinddoek, bewustwording, dansritueel

Trancedans

Trancedans is een oud (sjamanistisch) dansritueel wat overal op de wereld werd en wordt gedaan om te helen, om energie te laten stromen, om inzichten te krijgen. 


Bij Trancedans maak je 'een reis naar binnen'. Je draagt daarbij een blinddoek, zodat je niet gestoord wordt door visuele afleidingen en je écht ten diepste naar binnen mag keren (zonder dat iemand je ziet). Doordat je een blinddoek draagt, ben je helemaal vrij je Eigen Beweging te maken en daardoor kun je helen, energie opwekken of afgeven, loslaten wat je niet meer dient, een wens in beweging zetten. 


Trance is een natuurlijke staat van ZIJN waarin onze mind diepgaand ontspant en we open staan om los te laten, inzichten te krijgen, je lichaam te voelen van binnenuit. Dat vraagt om diepgaande overgave, voorbij de controle. 


Veel mensen ervaren Trancedans als een prachtig ritueel om hun Levensenergie weer in beweging te zetten en daardoor weer in contact te komen met hun Essentie! Je kunt ervaren dat je los mag laten wat je niet meer dient en dat er ruimte ontstaat voor nieuwe mogelijkheden in jouw leven. Doordat je lichaam in beweging is en je hoofd stil, kun je inzichten krijgen over je leven, waar je nu staat en waar je naartoe wilt. 


We starten de avond met uitleg over de Trancedansavond, een meditatie en het neerzetten van onze intentie, waarna we onze blinddoeken opdoen en gaan dansen. Na het dansen sluiten we gezamenlijk de avond af.


De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.


Chakracyclus

Van januari t/m juni 2020 maken we met de Trancedans een reis door de chakra's. Elke maand zullen we één van de chakra's centraal stellen. Dit nemen we mee in onze meditatie vooraf, in de energie van de avond en in de muziek van de Trancedans. Je kunt de hele cyclus komen of per losse avond.   (Als je de hele cyclus komt dansen, krijg je een korting van ca. 15%.) 


Als je de hele cyclus komt dansen, zul je ervaren dat je een hele reis door al je chakra's maakt en daarmee een reis langs verschillende energieën en delen van jezelf.  Praktisch info:

Een Trancedansavond duurt 2 - 2,5 uur.  


Locatie: Stichting Padma in Middelburg 


Data: 

Chakracyclus Voorjaar 2020 (ook los te volgen):  vrijdagavond 17 januari (chakra 1) / 14 februari (chakra 2) / 


De Trancedansavonden vanaf chakra 3 gaan, ivm de maatregelen betreffende het Coronavirus, verder na de zomer. Data worden z.s.m. bekend gemaakt. 


Najaar 2020: vrijdagavond 4 september ('Herfst') / 30 oktober ('Samhain') / 18 december ('Midwinter')


Tijd: 19.30 - 21.45 uur.


Prijs:  17,50 euro per losse avond 

          90 euro voor de reeks van 6 avonden Trancedans Chakracyclus