Tandava

Tandava, dans-meditatie, meditatie, vrije zelfexpressie, bewustzijn, tantra, yoga, dansexpressie

Stromende Energie

Je eigen energie weer voelen stromen, de tijd nemen om te mogen vertragen, je eigen waarheid te voelen en te mogen volgen. Dat is de pracht van Tandava, een dans die ook wel ‘de dans van Shiva’ genoemd wordt.


Wat is Tandava precies en waar kan het je in dienen?

In onze Westerse Maatschappij wordt er veel van onze 'mind' gevraagd. Het gaat veel over denken, weten en doen. In die (mannelijke) energie kunnen we enorm veel voor elkaar krijgen en veel manifesteren. Het kan een heerlijke energie zijn!
Als we echter alleen maar géven en gericht zijn op 'neerzetten' en naar buiten gericht zijn, dan verliezen we het contact met onze eigen bodem, ons eigen gevoel en onze intuïtie.


Tandava is een dans die je gevoeligheid vergroot. Met de Tandava Dans maak je een weg naar binnen, naar voelen, contact maken met je eigen energie en voelen wat er nu werkelijk in je leeft op dit moment. Je mind wil graag oplossingen en conrete handvatten. Tandava leidt je naar een veld van niet-weten, intuïtie en gevoeligheid.


Als je deze dans regelmatig doet, zal je merken dat je meer gaat opmerken in jezelf, meer in verbinding staat met je eigen bedding en je jezelf daarin serieus mag nemen. En juist deze bedding zorgt ervoor dat je de energie van manifestatie heel helder en meer gefocust neer kan zetten.

Zo kunnen de twee energieën, het mannelijke én vrouwelijke in ons meer gaan samenwerken in in harmonie komen.


Tijdens deze dansmeditatie beginnen we zittend, in meditatie. Gedurende de meditatie zal Eleonora je begeleiden om via je ademhaling en de beweging van je ademhaling, langzaam in beweging te komen en zo je eigen lichaam te volgen, op prachtige muziek.

   

Praktisch info:

2020:

Voorjaar (al deze ochtenden worden vooraf gegaan door een uur Helend Zingen)

Vervallen door de maatregelen rondom het Coronavirus.


Najaar (al deze ochtenden worden vooraf gegaan door een uur Helend Zingen))

Woensdagochtend 2 september / 16 september / 30 september / 7 oktober / 28 oktober /           11 november / 25 november

Tijd: 10.30 - 11.30 uur

Prijs: 12 euro voor een losse 'les'. 

10 euro i.c.m. Helend Zingen

'Strippenkaart' 7x: 70 euro