Tandava - Dansmeditatie

Tandava, dans-meditatie, meditatie, vrije zelfexpressie, bewustzijn, tantra, yoga, dansexpressie

Tandava

Tandava is een Dansmeditatie die zijn oorsprong vindt in Kashmir. Het wordt ook wel gezien als ‘de dans van Shiva’.


Tijdens deze dansmeditatie beginnen we zittend, in meditatie. Gedurende de meditatie zal Eleonora je steeds weer begeleiden om via je ademhaling en de beweging van je ademhaling, langzaam in beweging te komen en zo je eigen lichaam te volgen. 


Deze dansmeditatie is zó prachtig, omdat je tijdens de zittende meditatie als het ware ‘in jezelf kruipt’ en je jezelf van binnenuit gaat ervaren. De ademhaling helpt hierbij. Via de ademhaling kun je energie tot je nemen en loslaten. Steeds weer van buiten naar binnen en van binnen naar buiten.

Vanuit deze verankering in jezelf, breng je je lichaam in beweging. Of eigenlijk: je wordt bewogen! Je speelt met de ruimte om je heen, je maakt contact met de energie(stromen) in je en je voelt welke beweging er van binnenuit opborrelt.

 


In tegenstelling tot veel ‘harde’ of statische leringen of beoefeningen (die we veel vinden in onze maatschappij), is deze dansmeditatie heel subtiel, vloeiend, vrouwelijk en organisch. Je leert om je (verdiepend) te verbinden met jezelf en om in contact te zijn met wat je ervaart en voelt en hier uiting aan te geven door de dans. Hierin is alles welkom. 


Je bent van harte uitgenodigd om mee te komen dansen!

   

Praktisch info:

Een Tandava Dans-meditatie duurt een uur. Eens per 2 maanden is er een 'extra lange editie' op vrijdagavond in Padma (zie hieronder). 


Locaties: 

Huize Eigen-Wijze in Burgh-Haamstede

Data:  vrijdagochtend 8 maart / 5 april / 21 juni

Tijd: 10.00 - 11.00 uur

Prijs: 12 euro


Stichting Padma in Middelburg 

Data: vrijdagochtend 15 februari / 29 maart/ 10 mei/ 7 juni 

Tijd: 10.45 - 11.45 uur

Prijs: 12 euro

Je kunt deze Tandava-dans combineren met medititie & mantrazingen, wat het uur ervoor plaatsvindt in dezelfde ruimte. Je betaalt dan 20 euro voor 2 lessen.


Data extra lange editie (2 uur): vrijdagavonden 1 maart/ 17 mei/ 12 juli 

Tijd: 19.30 - 21.30

Prijs: 15 euro


Meld je aan