Ochtend 'Helend Zingen'

meditatie, mindfulness, mantra zingen, huize Eigen-Wijze, yoga, ochtendritueel, intuitieve muziek

Helend Zingen

Bij de ochtend 'Helend Zingen' zingen we liederen en mantra's vanuit verstilling en verbinding. Mantra's zijn oude teksten op makkelijke melodieën die zich herhalen. Ze helpen je om je gedachtestroom stil te laten vallen, je dieper te centreren en contact te maken met je eigen bedding. 


Of je nu voluit mee zingt, of zachtjes het geluid wat in je op komt vrij laat of mee neuriet.... zingen is altijd een opening, een trilling, een stroming. In wezen is zingen een bevrijding van jouw diepste zelf!


Dat is soms ook de reden dat mensen niet  (meer) durven zingen, zich niet uit durven spreken of bang zijn zich te laten horen. Je bent van harte welkom met alles wat er is. Deze ochtenden gaan er niet over om 'goed te zingen', maar om weer verbinding te maken met je eigen stem, je eigen geluid en de vreugde die dat geeft. 


Mensen die eerder hebben meegedaan, hebben benoemd dat het meedoen aan deze ochtenden  'je dichter bij jezelf brengen', 'je hart openen' en 'je energie weer laten stromen'. 


Zingen vanuit je Ziel in de ochtend

In de ochtend, als we net ontwaken uit onze dromen en de verwerking van de nacht, is onze energie heel 'helder', staan we open en in verbinding met onze Ziel en ons eigen energieveld. Het zingen van mantra's dringt in deze 'staat van zijn' nog dieper tot je door, waardoor je dieper in de verstilling kan, de trilling van het zingen door je heen kan laten bewegen en je jezelf als het ware 'centreert'. Het is heel helend om zo je dag te beginnen en dit gevoel mee te nemen in de dingen die je die dag gaat doen. (Vaak gaat een melodie van een mantra de hele dag met je mee!)

Hoe ziet de ochtend er uit?

Je bent van harte welkom om om 9.20 uur in stilte 'aan te komen' en rustig je plek te vinden in de fijne ruimte van Huize Eigen-Wijze. Om 9.30 uur beginnen we met  een (geleide) meditatie en daarna zingen we mantra's en liederen uit de diverse windstreken, vaak passend bij het seizoen en het thema waar we die ochtend mee zijn. Tussen het zingen door zijn we stil, om de gezongen klanken na te laten resoneren, de trilling van het zingen in je lichaam te voelen en contact te maken met wat jij ervaart in het moment. 


Eleonora begeleidt met meditatie, zang, gitaar en soms andere (klank)instrumenten. 

Bij mooi weer zingen we buiten op het prachtige landgoed van Huize Eigen-Wijze. 


Wees van harte welkom om je mee te laten voeren in Helende Klanken! 

Praktische Informatie

2020:

Voorjaar (al deze ochtenden worden gevolgd door een uur Tandava)

Vervallen i.v.m. de maatregelen rondom het Coronavirus.


Zomer:

'Zingen in de Zomer' :

woensdag 24 juni, 10 - 11.30

woensdag 8 juli, 10 - 11.30 

vrijdag 24 juli, 10 - 11.30

vrijdag 14 augustus, 10 - 11.30

Prijs: 12 euro


Najaar (al deze ochtenden worden gevolgd door een uur Tandava)

Woensdagochtend 2 september / 16 september / 30 september / 7 oktober / 28 oktober / 11 november / 25 november

Tijd: 9.30 - 10.30 uur

Prijs: 12 euro voor een losse 'les'. 

10 euro i.c.m. Tandava Dansmeditatie

'Strippenkaart' 7x: 70 euro


16 december  - 'Midwinterliedjes'.

Tijd: 10.00 - 11.30 uur

Prijs: 12 euro