Waarom 'dans'?

image47

Dans en het Leven

In alle culturen van de wereld wordt er gedanst. Dans om te vieren, dans als medicijn om te helen, dans als ceremonie bij een bijzondere gebeurtenis, dans als ritueel om inzichten te krijgen. Dans was vroeger verweven met onze natuurlijke staat van ZIJN en hoorde bij het leven. 


Dans bij Singing Soul

Dans en Muziek zitten zodoende in onze genen verankerd. Met Dans en Muziek kunnen we helen, loslaten wat je niet meer dient of een wens in beweging zetten. 


Dans is mijn 'thuis'. Zodra er muziek aan gaat, voel ik de puls van binnen om te bewegen, om mezelf uit te drukken in de beweging, in de muziek, in de dans. Het is voor mij als 'ademen'. Zodra ik mezelf in beweging zet en dans, valt mijn mind stil en ben ik VRIJ.

Als kind danste ik ballet en later zijn hier steeds meer vormen bijgekomen. Een tijd lang heb ik intensief flamenco gedanst. Mijn pad bracht me steeds meer in contact met Lichaamswerk en Vrije Dansexpressie en hierin kon ik ervaren hoe ik wérkelijk vrij kon zijn en mezelf tot uitdrukking brengen. Omdat dansen zo helend en transformerend kan zijn, voelde ik een diepe wens om 'de dans' door te geven en mensen te laten ervaren wat Vrije Dansexpressie met je kan doen.  Op dit moment bied ik 2 soorten dansexpressie aan in Middelburg en Burgh-Haamstede:

- Trancedans

- Tandava - Dansmeditatie


Daarnaast organiseer ik samen met mijn goede vriendin Cora het Dancing the Divine-weekend voor vrouwen (in Brabant).Zie hieronder voor meer informatie. 


(Trance)dans op Locatie

Ook op andere plekken in Nederland geef ik (Trance)dansavonden en (Trance)dansworkshops.


Weet jij een goede locatie?

Wil jij een (Trance)dansavond of een (Trance)dansworkshop organiseren?

Wil je mij inhuren als onderdeel van jouw workshop- of retraiteprogramma? 


Er zijn veel mogelijkheden! Je kunt me hierover bellen: 06-47430887 of mailen: info@singingsoul.nl 

Aanbod Dans

Trancedans

trancedans, sjamanisme, rituele dans, meditatie, yoga, mindfulness, vitaliteit, rituelen

 Trancedans is een heel bijzondere dans, waarbij je geblinddoekt danst en je je overgeeft aan de muziek en de bewegingen van je eigen lichaam. Je kunt loslaten wat je niet meer dient of inzichten krijgen over je leven en/of de vragen die je hebt. 

Lees Meer

Tandava - Dansmeditatie

image48

Tandava - Dansmeditatie is een heel zachte, subtiele dans, die ontstaat vanuit meditatie. 

Je verbindt je eerst met jezelf en je adem, waarna je in beweging komt en gaat dansen, van binnenuit.  

Lees Meer

Weekend 'Dancing the Divine' i.s.m. The Divine Dream

vrije dansexpressie, trancedans, plantmedicijn, sjamanisme, vrouwenweekend, meditatie, lichaamswerk

Samen met mijn vriendin Cora, mede-oprichtster van The Divine Dream, organiseer ik een aantal keer per jaar een bijzonder vrouwenweekend. Hieronder kun je meer hierover lezen. 

Lees meer